Nv Waterwegen en Zeekanaal stelt een milieueffectrapportageplan (plan-MER) op naar aanleiding van de herinrichting van de vallei van de Grote Nete. Deze herinrichting kadert in het geactualiseerde SIGMA-plan, dat Vlaanderen wil beschermen tegen overstromingen uit de Schelde en haar zijrivieren en tegelijk werkt aan een mooi en economisch aantrekkelijk Scheldegebied.

De periode van inzage van het plan-MER loopt van 9 september tot en met 8 oktober 2013. De informatie is raadpleegbaar op de website van de dienst MER (www.mervlaanderen.be), bij de initiatiefnemer (Waterwegen en Zeekanaal) en op de afdeling Bouw en Milieu van de gemeente Heist-op-den-Berg.

Je kan je opmerkingen en vragen tot en met 8 oktober 2013 bezorgen aan:

-            Departement Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, dienst MER, Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel, mail mer@vlaanderen.be (steeds met vermelding van ‘Plan-MER Herinrichting van de vallei van de Grote Nete i.h.k.v. het geactualiseerde SIGMA-plan’)

-            Gemeente Heist-op-den-Berg, afdeling Bouw en Milieu, Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg, tel. 015 23 74 00, mail bouwenmilieu@heist-op-den-berg.be

Op de website van de dienst MER vind je een standaardformulier waarop alle opmerkingen kunnen worden weergegeven.